Grzyby-Start arrow Kulinaria
Księga przepisów
Kategorie ť Przechowywanie i przetwory z grzybów
Ostatnio dodaneNajbardziej oglądane Najlepiej oceniane
Podkategorie

Jest 20 przepisów w tej kategorii
Stron: 1

Kategoria: Przechowywanie i przetwory z grzybów

Rydze kwaszone

...
Ocena: 3,00 (2 ocen) [Odsłon: 39277 ]

Prawdziwki w estragonie

Bardzo aromatyczne i pikantne prawdziwki - polecam :)...
Ocena: 3,00 (1 ocen) [Odsłon: 38687 ]

Podgrzybki w zalewie z warzywami

...
Ocena: 3,00 (4 ocen) [Odsłon: 37742 ]

Pikle na sposób wiejski

...
Ocena: Nie oceniane [Odsłon: 38436 ]

Przyprawa grzybowo-jarzynowa

...
Ocena: 3,00 (2 ocen) [Odsłon: 38193 ]

Maślaki słodko-kwaśne

...
Ocena: 3,00 (1 ocen) [Odsłon: 38559 ]

Kurki w marynacie

...
Ocena: Nie oceniane [Odsłon: 37700 ]

Grzyby w maśle

Przechowywanie w tłuszczu to stary sposób na konserwowanie żywności. Grzyby "kochają" masło więc prz...
Ocena: 3,58 (12 ocen) [Odsłon: 39748 ]

Uszaki z warzywami w słodko-kwaśnej zalewie

Uszaki oczyścić z resztek kory, opłukać. Warzywa obrać, marchew pokroić w cienkie słupki, selera w 0...
Ocena: 4,40 (10 ocen) [Odsłon: 38080 ]

Mrożenie grzybów

Mrożenie jest szybkim i skutecznym sposobem przechowywania grzybów, szczególnie gdy mamy dużą zamraż...
Ocena: 4,11 (19 ocen) [Odsłon: 49393 ]

Solone grzyby

Solenie to jeden z najstarszych sposobów konserwowania żywności, w tym także grzybów. Można tak przy...
Ocena: 3,00 (1 ocen) [Odsłon: 39239 ]

Suszenie grzybów

Do suszenia nadają się przede wszystkim borowiki, podgrzybki, kozaki, ale też wiele innych gatunków....
Ocena: 4,50 (4 ocen) [Odsłon: 35493 ]

Marynowanie grzybów

Do marynowania nadaja się właściwie wszystkie grzyby jadalne, ale muszą być młode, zdrowe i jędrne....
Ocena: 3,76 (17 ocen) [Odsłon: 40821 ]

Kiszenie grzybów

Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i krótko obgotować po czym osączyć i wystudzić. Cebulę obrać i po...
Ocena: 3,00 (2 ocen) [Odsłon: 41658 ]

Kiszone opieńki

Grzyby oczyszczamy, myjemy i blanszujemy, cebulę obieramy i kroimy w krążki. ...
Ocena: 3,57 (61 ocen) [Odsłon: 53238 ]

Zasol czyli kiszone mleczaje albo gołąbki [przepis rosyjski]

...
Ocena: Nie oceniane [Odsłon: 37423 ]

Sałatka warzywna z grzybami

Kapustę oczyścić, opłukać, cebulę i marchew obrać. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Grzyby do...
Ocena: Nie oceniane [Odsłon: 38086 ]

Grzyby po cygańsku

Grzyby oczyścić, opłukać i zblanszować. Cebulę obrać i pokroić w krążki. Wodę zagotować z przyprawam...
Ocena: 3,75 (16 ocen) [Odsłon: 42022 ]

Sałatka grzybowa

Grzyby myjemy, obgotowujemy z 1 łyżką soli, odcedzamy. Duże kapelusze kroimy na pół lub na 1/4. Papr...
Ocena: 4,00 (10 ocen) [Odsłon: 87541 ]

Kanie smażone w kwaśnej zalewie

Kapelusze czubajek oczyścić . 1 łyżkę soli zmieszać z 1 łyżką mielonego pieprzu . Ocet zmieszać z w...
Ocena: 4,00 (4 ocen) [Odsłon: 98756 ]
Ricettario by Vamba Polonizacja : sogo
26 Kwietnia 2017
Środa
Imieniny obchodzą:
Artemon, Klaudiusz,
Klet, Marcelin,
Marcelina, Maria,
Marzena, Spycimir
Do końca roku zostało 250 dni.
Grzybland Na Facebooku
Konkursy
Logowanie
Login

Hasło

Zapamiętaj mnie
Nie pamiętasz hasła?
Nie masz konta? Załóż je sobie
Kiedy na grzyby

showMoon()
Gościmy
Aktualnie jest 1616 gości online